10 May 2016

Yerli Darkwave Grubu Jakuzi İle Tanışın









Kutay Soyocak ve Taner Yücel ikilisinin oluşturduğu; darkwave, dream pop ve synthpop öğelerini Türkçe sözlerle ve Türkçe fantezi müzikle sentezleyen yepyeni başarılı bir yerli grup: Jakuzi.

Geçtiğimiz ay henüz yayımlanmayan yeni albümden ilk single parçası olan "Koca Bir Saçmalık" adlı şarkısına retro psychedelic bir klip çekerek müzik dünyasına hızlı bir adım atan Jakuzi, geçmişe özlem bu kliple New Order ve Depeche Mode tadında bir tat bırakıyor zihinlerde. Sözlerdeki bohemlik, vokalin tonu, başarılı synthesizerlar, post-punk ritimleri ve retro figürleriyle tam anlamıyla geçmişe uzanan bir atmosfer söz konusu. Şarkının sözlerinde bir kırgınlık, bir sitem var: "Ne zaman bir şey istesem, bana verilen koca bir saçmalık".



Geçtiğimiz günlerde grubun ilk albümü "Fantezi Müzik" Domuz Records etiketiyle dijital ortama sunuldu. Albüme genel bir bakış attığımızda Jakuzi çok büyük şeyler vadediyor diyebilirim. Nispeten "Bir Düşmanım Var" şarkısı albümün ismiyle uyumlu bir sounda sahip, yine başarılı synthlerle, vurucu sözlerle ve saksafon soloları ile albümün en iyi şarkılarından biri olduğunu ve dream pop'a göz kırptığını söyleyebilirim.


Kısacası yerli gruplardan belki de en çok şey vadeden grubudur demek yanlış olmayacaktır Jakuzi adına. Ayrıca grup ilk konserini 15 Mayıs'ta Arkaoda'da verecek. Etkinliğin adresine şuradan ulaşabilirsiniz.

Albümün tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder