17 May 2016

Alcest Yeni Albümün Müjdesini Verdi



Fransız shoegaze/post-black grubu Alcest, Facebook'ta yaptığı duyuru ile yeni albümün hazır olduğunu hayranlarına açıkladı.

2000 yılında sıkı bir Cocteau Twins ve Slowdive hayranı olan Neige tarafından kurulan ve bir black metal projesi olan Alcest, grup üyelerinin gruptan ayrılmasıyla shoegaze çizgisine geçti. Aslında shoegaze ile black metal'in evrimi olan yeni bir janr diyebiliriz post-black metal için. 2007 yılında büyük ses getiren "Souvenirs D'un Autre Monde" adlı bir albüm yayınladı ve kısa zamanda büyük popülarite kazandı. Shoegaze ve black metal'in piyasadaki en önemli temsilcisi haline geldi. Ardından sırayla Ecailles De Lune (2010), Les Voyages De L'Âme (2012) ve Shelter (2014) olmak üzere üç albüm daha yayınladı. Son albüm Shelter'da, önceki albümlerde bulunan black metal ve scream vocal yerine daha soft bir vokal kullanılmıştı. Bu da grubun iyice shoegaze grubu olduğu eleştirilerini beraberinde getirdi. Zira albümde Slowdive'dan Neil Halstead ve İzlandalı Amiina'nın katkılarıyla, Sigur Rós'tan Jónsi'nin prodüktörlüğünde hazırlandı.

Ancak geçtiğimiz ay Neige verdiği röportajda üç aydır üzerinde çalıştıkları yeni albümde eskiye dönüş yapılacağını söyledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder