27 Eyl 2016

Yepyeni Yerli Noise Pop Grubu Housing Crash'ten İlk Şarkı Geldi: "Pocket Full Of Years"


Erken dönem 90'ların noise ve shoegaze müziğinden etkilenen yepyeni yerli grubumuz Housing Crash ilk şarkısını Trip'te kaydettiği bir video kliple yayımladı.

İstanbul'da noise semalarında yola koyulan "Housing Crash" isimli yerli bir grup sessiz sedasız ilk şarkısını bir video klip ile YouTube'da tanıttı. Davulda Murat Yakupoğlu, gitarda Paul Osterlund ve Todd Gibson, bas gitarda ve vokalde ise Matt Loftin yer alıyor. "Bunun neresi yerli?" diye soracak olursanız, grup üyeleri daha önce Foton Kuşağı, Kutu, In Hoodies ve The Young Shaven gibi isimlerle çalışmıştı; ki baterist Murat Yakuoğlu hâlâ In Hoodies'te çalıyor.

Geç dönem 80'ler ve erken dönem 90'lar Britanyasında ortalığı kasıp kavuran "beautiful noise" kuşağı bu kısa dönemlik fırtınadan sonra britpop'ın piyasaya girişiyle yaprak dökümü gibi birer birer dağıldılar. Ancak ardından çok güçlü bir etki bıraktılar. Hiç kuşkusuz müziğe olan katkıları ve getirdikleri yenilikler alternative rock müziğinde bir dönüm noktasıydı. Bu kadar sağlam temellere dayanan bir müziğin yeniden doğuşuna tanıklık etmekteyiz. Gürültünün en güzel hali olan noise müzik Ride, My Bloody Valentine, The Jesus And Mary Chain ve Sonic Youth ile anatomisi çizilmişti. Bugün müzik dünyasını virüs gibi ele geçiren electronic müziğe inat yeniden sahneye inen "beautiful noise" kuşağının kilometre taşları My Bloody Valentine, Ride, Slowdive, Lush ve The Jesus And Mary Chain ve onların arkasından yürüyen underground gruplar sahneyi onlara kaptırmamakta kararlı.

Housing Crash'in müzikal yolcuğunu grubun Bandcamp hesabında kendilerine verdikleri "noise pop" ve "shoegaze" etiketiyle öngörebiliriz. Fakat bu debut single şarkının tam anlamıyla bir noise pop ya da shoegaze olduğunu söylemek çok güç. Progressive rock belki daha uygun olabilirdi. Gitarda daha fazla noise, reverb ve feedback kullanılmasını, sözlerin daha soyut olmasını ve vokalin kararlı ancak daha durgun olmasını umut ediyorum. Üstelik gürültüye güzellik katacak bir female yüz görmek daha naif olurdu. Hoş, bu haliyle de Catherine Wheel'in geç dönem kayıtlarına biraz benzetmiş olsam da "I Love Gasoline" tadında bir şarkı için beklemekten yanayım.

Housing Crash umut vadeden henüz çok yeni bir yerli grubumuz olarak sizden desteklerini bekliyor. Bu topraklara çok yabancı olan noise müziğin yeni yeni yeşermesi benim gibi shoegaze, indie, noise ve avangard müzik dinleyicileri tarafından mutlulukla karşılanacağına inanıyorum.

İlk kaydını Kadıköy'de Trip'te yapan Housing Crash 1 Ekim'de 23:00'da Peyote'de Tight Aggressive'in düzenlediği yıldönümü partisinde sahne alacak. Grubun bir sonraki konseri  18 Kasım'da Karga'da. Takipteyiz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder