12 Ağu 2016

Ólafur Arnalds 7 Şarkılık "Island Songs" Projesini Tamamladı

İzlandalı minimal müzik dehası Ólafur Arnalds bir süredir üzerinde çalıştığı yedi şarkılık "Island Songs" serisinin yedinci şarkısını da paylaştı.

Her hafta yeni bir şarkıyla karşımıza çıkan Arnalds'ın bu projesinin amacı her hafta bir gün farklı bir yerde, farklı bir sanatçıyla, farklı bir şarkı ve klip hazırlayıp bize İzlanda hakkında küçük detaylar paylaşmaktı. 6 hafta önce başladığı bu güzel projenin birinci ayağı 27 Haziran'da emekli öğretmen ve şair Einar Georg ile birlikte "Árbakkinn" isimli şarkıyla başladı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Reykjvaik'te Iðnó Concert Hall'da hazırladığı son şarkısı "Doria" ile "Island Songs" projesini tamamlamış oldu. Tüm video kliplerin yönetmenlik koltuğunda ise Baldvin Z. oturuyor.

Ólafur Arnalds'ın "Island Songs" albümünü Spotify ve Soundcloud üzerinden de dinleyebilirsiniz. 

Şimdi sizi yedi şarkılık minimal tınılar eşliğinde bir İzlanda turuyla baş başa bırakıyorum:

Birinci hafta emekli öğretmen ve şair Einar Georg ile birlikte "Árbakkinn" isimli şarkıyla başlıyor.



İkinci haftanın konuğu yerli bir müzik öğretmeni Dagný Arnalds: "1995"


Arnalds üçüncü hafta South Iceland Chamber isimli Hilmar Örn Agnarsson, Georg Kári Hilmarsson ve onun babası ve oğlundan oluşan bir koroya konuk oluyor. Şarkımızın ismi "Raddir".



Yıllarca Hollywood'da film eleştirmenliği yapıp yıllar sonra evine dönen Atli Örvarsson ve SinfoniaNord isimli yerel müzik topluluğu ile yapılan bu düetin adı "Öldurót".



"Dalur" isimli beşinci haftanın konuğu french horn oyuncusu Þorkell Jóelsson ve Brasstríó Mosfellsd.


Altıncı haftaya geldiğimizde tanıdık bir isimle karşılaşıyoruz. Of Monsters And Men grubunun vokalisti Nanna Bryndís Hilmarsdóttir "Particles" şarkısına eşlik ediyor.


Bu güzel projenin kapanış konuşmasını yedinci haftada "Doria" isimli bestesiyle Ólafur Arnalds yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder