11 Kas 2016

Leonard Cohen'i Kaybettik


Efsanevi sanatçı Leonard Cohen 82 yaşında hayata veda etti. 2016 David Bowie ve Prince'den sonra Cohen'i de bizden aldı.

Geçtiğimiz ay "You Want It Darker" albümüyle harika bir iş çıkaran efsanevi sanatçı dün gece hayata gözlerini yumdu. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan sanatçının kötü haberi resmi Facebook sayfasından verildi.

Leonard Cohen son albümü "You Want It Darker"ı yayımladıkları sonra Billboard dergisine verdiği röportajda "Ölüme çoktandır hazırım" diyerek hepimizi üzmüştü. Daha sonra biraz abarttığını söyleyerek durumu düzeltmek istese de aslında anlamıştık Cohen'in durumunu. Gidiyordu, gideceğini biliyordu. Zaten son albümdeki şarkıları dinlerseniz oradan da anlayacaksınız. Cohen şarkılarında hep hüzün vardı ama bu sefer biraz farklıydı. Musevi inancını benimseyen sanatçı şarkılarına ilahi bir hüzün, teslimiyet ve sonsuzluk kalmıştı. Dahası "I'm ready, my lord" diyordu "You Want It Darker" şarkısında. Yehova'ya ben hazırım, gel beni al demekti bu. Ah sevgili Leo, arkanda sonsuz güzellikler bırakarak gittin. Giderayak son vuruşunu da yaptın. David Bowie ve Prince'den sonra seni de yıldızlara uğurladık. Işıklar içinde uyu. Yeryüzü sana minnettar.

Hoşça kal...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder