18 Haz 2016

Radiohead Velvet Indieground'daki Saldırıyı Kınadı



Radiohead'in yeni albümü "A Moon Shaped Pool" tüm dünyada aynı anda lansman niteliğinde bir dinletiyle hayranlarına sunuldu. Etkinliğin Türkiye'deki adresi ise Velvet Indieground oldu. Ancak etkinlik, bir grup gerici saldırgan nedeniyle şiddetin gölgesinde kaldı.

Firuzağa'da Velvet Indieground'ın önünde toplanan Radiohead hayranları müzik dinleyip sohbet ederken bir anda bir grup gericinin saldırısına uğradılar. Saldırganlar "sizi içeride yakarız" gibi korkunç tehditler savururken bazı Radiohead hayranları çeşitli yerlerinden yaralandılar. Plak dükkanının içine girip dükkandakileri darp eden saldırganlar "Ramazan'a saygı duyacaksınız" diye bağırıyordular.

Bu korkunç olay kısa sürede sanal medyada hızla yayılırken Pitchfork, Stereogum, Rolling Stone gibi dünyaca ünlü müzik haberlerinde de gündem oldu. Olayla ilgili Radiohead de bir açıklama yaptı:

"Tüm kalbimiz İstanbul'daki Velvet IndieGround’da saldırıya uğrayanlarla birlikte. Umuyoruz ki bir gün geriye dönüp baktığımızda tahammülsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarının çok eskilerde kaldığına tanık oluruz. Şu an içinse yapacağımız tek şey İstanbul'daki hayranlarımıza sevgimizi ve desteğimizi sunmaktır"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder