3 Haz 2016

Haziran Ayı Konserleri


Bu yıl İstanbullu müzikseverler harika bir konser sezonu geçirdiler. Independent müziğin önemli temsilcileri İstanbul’da sahne aldı ve almaya devam ediyor. Maalesef iptal edilen M83 konserinin dışında daha az ama çok büyük konserlerin bizi beklediği Haziran ayı Türkiye’de müzik adına ilkleri yaşatacak. Şehirde neler oluyor, bir göz atalım.

4 Haziran
Babylon Soundgarden: Tek günlük küçük bir festival olan bu etkinlikte electronic müziğin tatlı tınıları Kilyos’ta yankılanacak. Festivalin öne çıkan ismi, electronic folk müziğin popüler temsilcisi Milky Chance‘in de sahne aldığı bu organizasyonda Oscar And The Wolf, Jamie Woon, Büyükevablukada, Is Tropical ve daha birçok grup müzikseverlere eğlenceli bir cumartesi yaşatacak.
Biletler Biletix‘te




5 Haziran
Dropout Festival – Die Antwoord // KüçükÇiftlik Park: Cape Townlı electronic rap-rave ikilisi Die Antwoord dubstep, pop, punk, hiphop, rap ve rave müziği enteresan bir vokal ve itici görsellerle entegre ederek büyük bir hayran kitlesi yakalamış. Bu yazın önemli konserleri arasında yer alıyor.
Biletler Biletix‘te.


8 Haziran
PJ HarveyLow // Zorlu PSM: Nefeslerimizi tutarak beklediğimiz muhteşem konserler serisinin ilki İngiliz müzik duayeni PJ Harvey ile başlıyor. Hakkında yorum yapmanın fuzuli olduğu bu müzik sihirbazı kadın yanında slowcore müziğinin efsane ismi Low ile birlikte geliyor. Geçtiğimiz yıl iki gün üst üste Salon’da sahne alan Low akıllara zarar şarkılarıyla PJ Harvey‘den önce müzikseverlerle buluşacak. Biletler Biletix‘te.




11 Haziran
Sigur Rós // Zorlu PSM: Geldik yılın en büyük konserine. İzlanda’nın soğuk atmosferinde hiç bilinmedik enstrümanları hiç bilinmedik yöntemlerde oyuncak gibi kullanarak, bazen de tüyleri ürperten ambientlarıyla etiketleri de aşıp hiçbir yere sığmayan Icelandic müziğin Björk ile birlikte en büyük temsilcisiSigur Rós ilk kez İstanbul’da sahne alıyor. 2013’te Gezi direnişi nedeniyle iptal edilen konserin ardından 3 yıl bekleyen Sigur Rós hayranları sabırsızlıkla bu muhteşem görsel ve işitsel şovu bekliyor. Biletler Biletix‘te.


23 Haziran
Patti Smith and Her Band // Zorlu PSM: Proto-punk müziğin yaşayan efsanesi ve rock müziğin kilometre taşlarından biri olarak kabul edilen Patti Smith yıllar geçtikçe daha da güzelleşerek “Horses” albümünün 40. yılı şerefine verdiği turne ile Zorlu PSM’nin konuğu olacak. Biletler maalesef tükendi.


28 Haziran
Chic feat. Nile Rodgers, Unknown Mortal Orchestra // KüçükÇiftlik Park: Bu ayın son güzel konseri KüçükÇiftlik Park’ta İstanbul 23. Caz Festivali kapsamında gerçekleşecek. Funk müziğin önemli temsilcilerinden Nile RodgersChic grubu ile birlikte sahne alacak. David Bowie, Duran Duran ve Daft Punk gibi müziğin mihenk taşlarına prodüktörlük yapan Nile Rodgers ile birlikte aynı gece sahneye geçtiğimiz yıl Salon İKSV’de dinleme fırsatı bulduğumuz psychedelic indie grubu Unknown Mortal Orchestra da konuk olacak.
Biletler Biletix‘te.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder