12 Eki 2016

Uyku Dinletisi: Sad Souls - Meandering


Uykuya dalmadan önce rüya görmenin tek yöntemi uyku şarkıları dinlemekse Sad Souls size bunu gün ortasında bile yaşatacak kadar düşseldir. Düş içinde düş görenlere...

Düş fabrikası uykulu gözlerle sunar. Uyku günün en sevdiğimiz seansı ise onu neden mükemmel hâle getirmeyelim? Bazen bir öpücük en güzel rüyaların koynuna bırakır bizi, bazen de bir şarkı en güzel öpücükten daha derindir kalbimize işleyen.

Michiganlı Tom Auty'nin tek başına çalıp kaydettiği Sad Souls projesi Haziran 2011'de "Forest Loops" albümüyle kariyerine start verdi. Tom Auty kendi evinde bir gitar ve bilgisayarla yapıp kaydettiği bu mini albümü dijital ortamda dinleyiciye sundu. Daha sonra ilk stüdyo albümü için Plop Records ile anlaşan Sad Souls Şubat 2012'de "Apeiron" adını verdiği 15 şarkılık bir albüm yayımladı. Sad Souls son olarak 2 yıl önce "Rain, Window" isimli bir single şarkıdan sonra sessizliğe büründü.

Ambient müziği dream pop öğelerle harika bir şekilde buluşturan Tom Auty, düşsel bir vokalle şarkılarını bambaşka noktalara taşıyor. Dinleyeni adeta rüyadaymış gibi hissettiren bu naif şarkılar Cocteau Twins'in efsanevi albümü "Victorialand"i anımsatmıyor değil açıkçası. Hatta ben yer yer Slowdive'ın "Pygmalion"ını bile anımsıyorum.

Gecenin şarkısı "Meandering" Kasım 2011'de single olarak stream ortamda yayımlanmıştı. Klibiyle birlikte dinlemeniz tavsiye olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder