28 Eki 2016

47 Yıl Sonra Gelen Pink Floyd Klibi: Green Is The Colour


Pink Floyd'un Syd Barrett'sız yayımladığı ilk albüm "More"dan "Green Is The Colour" şarkısına grubun erken dönemlerinden görsel kayıtlarının olduğu harika bir video klip geldi.

Pink Floyd'un 1969 çıkışlı soundtrack albümü "More"da yer alan "Green Is The Colour" şarkısına nostaljik bir video klip hazırlandı. Syd Barrett'ın gruptan ayrılmasından sonraki ilk süreçlerde akşamüstü bir kumsalda çekilen canlı performans görüntüleri klipte yer aldı.

Pink Floyd geçtiğimiz günlerde "Childhood's End" şarkısı için yine erken dönem video görüntülerinin, 68 kuşağının ve saykedelik görsellerin olduğu bir klip paylaşmıştı.



Son günlerde grubun erken dönem kayıtları için ciddi bir çalışma yürüten efsanevi grup  11 Kasım'da 1965-1972 yılları arasında grubun kuruluş, yükseliş aşamaları, Syd Barrett'ın ayrılığı ve David Gilmour sonrasını kapsayan muhteşem bir belgesel seti yayımlayacak.

The Early Years Box Set: 1965-1972 isimli belgeselle ilgili ayrıntılar şöyle:

  • 27 CD ve 7 kitapçık
  • 130 şarkı ve 14 saati aşkın görsel ve işitsel kayıtlar
  • 20'den fazla yayımlanmamış şarkı, 7 saat yayımlanmamış canlı performanslar, 5 saat konser kayıtları, single parçalar, sinema görüntüleri ve yeni kayıtlar
  • BBC Radio Sessions kayıtları, alternatif şarkı versiyonları, canlı TV performansları
  • Syd Barret döneminden kalan iki özel şarkı
  • Erken dönem single kayıtları hakkında birtakım tarihi dökümanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder