7 Tem 2017

Keşif Sahnesi: Dogu Blok


Anadolu ve Mezopotamya'nın zengin kültürel dokularını Batı'nın saykedelik tınılarıyla buluşturan; Erkin Koray'dan Spacemen 3'ye dek uzanan geniş bir ilham yelpazesi altında ikinci albümünü yayımlayan Ankaralı neo-psychedelia grubu Dogu Blok ile tanışın.

Deneysel rock müziğin katalizörü olan 60'ların psychedelic rock grupları çok hızlı yaşayıp müziğe ve hayata erken veda etseler de müziğin derinliklerine çok sağlam kökler saldılar. Shoegaze'den dream pop'a, post-punk'tan britpop'a elinin uzanmadığı, ruhunun dokunmadığı rock müziğin neredeyse hiçbir varyasyonu yok. Psychedelic müziğin beslendiği yer ise Doğu'dur. Doğu'nun mistik ve ezoterik kültürünü gitar telinde harmanlayan bu müziğin tam da ilham kaynağı olan bir coğrafyanın ortasında eksikliğini hissettiğimiz neo-psychedelia türünü William Blake'in dizelerindeki pastorallik ile icra eden yeni bir grubumuz var: Dogu Blok.

Dogu Blok 2014'te Halil Karakuyu tarafından Ankara'da kuruldu. 2015'te yayımladığı ilk albümü "Televizyon Ahlakı"ndan sonra gitarları Göksu Çiloğlu'nun, diğer perküsyonları Halil Karakuyu'nun çaldığı ikinci uzunçalar albüm "Şeytan Hazretlerinin Son Yolculuğu" dijital platformlarda yerini aldı. Independent kültüre bağlı kalarak bir evde, kendi imkanlarıyla lo-fi kalitesinde hazırladıkları pek keyifli yeni albümlerini aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilir, grubun diğer çalışmalarına Bandcamp üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder