21 Tem 2016

Joan Baez "Kâbusun İçine Girmem" Diyerek İzmir Konserini İptal Etti


Protest folk müziğin en önemli ismi Joan Baez 12 Ağustos'ta İzmir'de gerçekleşmesi planlanan konseri "Asla kendimi, ekibimi ve grubumu Türkiye'de yükselen tehlike ve kâbusun içine sokmam" diyerek iptal etti.

İKSV'nin düzenlediği ve İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşeceği duyurulan konser ülkede tırmanan gerilim ve 3 ay devam edecek OHAL nedeniyle Joan Baez tarafından iptal edildi. İKSV biletlerin geri iade edileceğini açıkladı. Böylece Muse ve Skunk Anansie'den sonra bir büyük konser daha iptal edildi.

Joan Baez'in Facebook hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Türkiye’deki arkadaşlarım, Türkiye’deki konserlerimi iptal etme kararı aldım. Onca zamandır savaş bölgelerine, diktatörlük rejimine sahip ülkelere, sivil arbedelerin yaşandığı yerlere gittim. Ama bugünün Türkiye’sindeki gibi beklenmedik ve çok büyük tehlike gibisini gördüm mü emin değilim. Aktivist meslektaşlarıma bile ne kadar kararlı olsalar da önermem, kendimi, grubumu ve ekibimi Türkiye’de yükselen kâbusun içine sokamam. Umarım acı çekmeden ve barbarca cezalar almadan birlikte şarkı söyleriz."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder