19 Haz 2017

Keşif Sahnesi: Kumadam


Yerli sahnede eksikliğini hissettiğimiz bir janrın yıllardır taşıyıcılığını yapan Nugo Sebil'in tek kişilik post-punk projesi Kumadam debut albümü "Ölülere Ninniler"i Personal Space Records etiketiyle stream ortamlarda yayımladı.

Kargalar, Dreamwalker ve The Rorschach Audio projelerinden sonra müziğe uzun bir ara veren gothic/darkwave ehli yerli müzisyen Nugo Sebil'in yeni projesi Kumadam Personal Space Records etiketli ilk albümünü 31 Mayıs'ta Spotify ve iTunes üzerinden resmi olarak yayımladı.

İlhamlarını 80'lerin gothic, post-punk efsanelerinden alarak kendi düşsel motifleriyle harmanlayan ve rüyalarla haşır neşir olup kendini "Düşgezer" olarak tanımlayan Nugo Sebil hayal kırıklıklarını, kaybedişlerini, düşüşlerini, vazgeçişlerini ve geçmişin tüm yaralarını zihninde ve bedeninde müziğe dönüştürerek adeta karanlıkta elinde ışığıyla dolaşan bir büyücü olarak çıkıyor karşımıza. Fakat tıpkı Frankenstein'ın canavarı gibi korku saçan görüntüsünün arkasında sevgi ve umut var. Ancak çürümüş ahlâk normlarıyla toplumsal düzencenin ve çarpık  modern-insan ilişkilerinin her zaman dışında kalmış; yarattığı kendi soyut evrenin otonom bir bölgesinde mitolojik motiflerin düşsel ögelerini karanlıkla birleştirip ortaya koyduğu bu yepyeni projesi Kumadam hepimizden bir şeyler taşıyor.

"Ölülere Ninniler" albümünü Joe Bousquet'nin sözleriyle özetleyecek olursam: "Yaralarım benden önce de vardı, ben onları bedenimde taşımak için doğmuşum."

"Ölülere Ninniler"i aşağıdaki bağlantılardan dinleyebilirsiniz:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder