2 Nis 2017

Shoegaze'in Dirilişi: The Suncharms Geri Döndü


İngiltere'nin kıyıda köşede kalmış harika shoegaze grubu The Suncharms 23 yıl sonra yeniden bir araya geldi, Cloudberry Records etiketiyle bir compilation albüm yayımladı.

90'ların kayıp jenerasyonu birer birer toparlanıp sahneye geri dönüyor. Çok hızlı yaşayan bu duygusal, apolitik, hülyalı ve yaratıcı gençler bu kadar hızlı yaşamanın ve elbette birtakım uyuşturucuların kötü bir sonucu olarak dağıldılar, kayboldular veya başka işlerle uğraştılar. Ancak arkalarında bıraktıkları izler çok büyüktü. Bu bohem ve cool başkaldırı biraz da piyasanın canavarlığına yenik düşünce çok kısa sürede çok az işle, büyük etkiler bıraktılar. Etkileri yalnızca müzikle sınırlı kalmadı, bir yaşam biçimine döndü. Fakat yarım bırakılan bazı işler vardı ve tamamlanmalıydı. Yalnızca shoegaze kitlesi değil, bizzat bu işi icra eden shoegazerlar da aynı fikirdeydi. Ve en nihayetinde beklenen gerçekleşti. My Bloody Valentine, Lush, Slowdive, Ride, The Jesus And Mary Chain gibi efsanelerin geri dönüşü birçok gruba ilham oldu. 2010 sonrası için shoegaze'in diriliş dönemi diyebiliriz. Yalnızca bu yıl Slowdive, Ride, The Jesus And Mary Chain ve Spiritualized yeni albümle karşımıza çıkıyor.

İşte tüm bu gelişmelerin yanı sıra hak ettiği değeri görmemiş underrated gruplar da yeniden birleşiyor. The Suncharms da bunlardan biri hiç kuşkusuz. 1989'da Sheffield'da kurulan grup 90-91 arası üç EP albüm yayımladıktan sonra 93'te dağıldı. Geçen yılın sonunda yeniden bir araya gelen grup Cloudberry Records etiketiyle EP albümlerini tek bir compilation albümde topladı ve sahneye geri döndü.

Tüm şarkıları buradan dinleyebilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder