20 May 2016

Katatonia'dan Yeni Albüm: The Fall of Hearts


İsveçli doom metal grubu Katatonia 3 yıl sonra 12 şarkılık yeni bir stüdyo albümü yayınladı. Albümde yeni üyeler de bulunuyor. Gitarda Roger Ojersson, davulda Daniel Moilanen yer aldı.


1991 yılında Jonas Renkse ve Andres Nyström tarafından kurulan Katatonia müzik kariyerine doom/death metal ile başladı. 1993 yılında yayınladıkları ilk longplay albüm "Dance of the December Souls" ile metal müziğe hızlı bir başlangıç yaptı. Ardından Opeth grubunun vokalisti Mikael Akerfeldt'in gruba katılmasıyla 1996 yılında "Brave Murder Day" adlı bir longplay albüm daha yayınlayan grup bu albümle metal müzik tarihinde önemli bir yer edindi. Ancak bu albümden sonra grup tarzını sürekli değiştirerek scream vokali bırakmış, death metal'den iyice kopmuş, daha soft, daha melankolik bir havaya bürünmüştü. Üç yıl aralıklarla çıkardıkları son derece başarılı albümlerle doom/dark metalin en önemli temsilcilerinden biri oldular. Son olarak 2013 yılında çıkardıkları "Dethroned & Uncrowned" albümü tamamen akustik, senfonik bir albüm olmuş. Sertliği bir kenara bırakmış ama melankoliden ve karanlıktan yine de vazgeçmemiş. Nispeten doom'dan da iyice uzaklaşan grup depressive rock diyebileceğimiz bir çizgiye girmişti.


Yeni albümde ise tekrar sert riffler ve agresif ritimler kullanılarak eskiye ufak bir geri dönüş yapılmış. 12 şarkılık bu başarılı albümde soyutluk üzerinde bir hayli durulmuş. Albümün tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder